КАНАЛ 5: 160 заразени во последните 24 часа

Нашиот извор кој сака да остане анонимен а е од здравствениот систем вели дека и самите работници се вчудоневидени од растот на бројките на заразени особено во Скопје.

Сепак, уште еднаш потврдуваме дека бројките се неофицијални и дека треба да се земат со резерва.

Канал 5 ги замолува сите граѓани на нашата Македонија независно на која етничка верска заедница припаѓаат ,сериозно и венаш а ги применуваат сите препораки за заштита од овој опасен и смртоносен вирус:

Маска задолжително да се носи во секој затворен простор, помалите маркетите да не дозволуваат да влегуваат муштерии без маски, зелените пазари да постават редари за да не дозволуваат и меѓу тезгите да пазаруваат муштерии без маски

Очекуваме во текот на денот да ги добиеме точните информации за бројот на новозаболените.

Извор: Канал 5

Коментари

коментари