среда, 1 декември, 2021

Ја прашувам, колку ти се цвеќињава бабо?

Ја прашувам, колку ти се цвеќињава бабо? Малите 50 денари, големите 100 денари.

И викам, дај ми едно големо и ѝ давам 200 денари. Не треба кусур бабо.

Ама синко многу ми даваш, јас некогаш цел ден седам тука за 200 денари. Ајде сега да те сликам и ќе напишам и други да си купат цвеќе насабајле од кај тебе на Партизанска

Чекај да ја извадам маскава, убава да бидам.

Среќата ја прават малите нешта

Коментари

коментари

error: Content is protected !!