петок, 29 септември, 2023

(ФОТО) Филипче со порака до медицинските сестри

Министерот за здравство Венко Филипче на Фејсбук им го честиташе Светскиот ден на медицинските сестри и им заблагодарува за нивниот ангажман особено во периодот на борба со корона вирусот.

-Медицинските сестри се грижат за сите во светот. Во изминатиот период нивната работа беше уште потешка. Им благодариме за влогот и трудот кои го вложија. На Меѓународниот ден на медицинските сестри одаваме почит за сите кои застанаа во првите борбени редови против корона вирусот, напиша Филипче на Фејсбук.

Коментари

коментари