Во среда на Ѓурѓовден ќе ви биде укината вонредната, а четврток ќе биде прв ден кога нема полициски час, соопшти Вучиќ

Српскиот претседател Александар Вучиќ објави дека вонредната состојба во земјата најверојатно ќе биде укината на Ѓурѓовден, на 6 мај.

Тој соопшти дека потпишаниот предлог од страна на претседателот и премиерот, во среда ќе биде доставен до Собранието и дека тогаш се очекува укинување на вонредната состојба, што ќе стапи на сила во четврток.

„Ова би значело дека од четврток ќе немаме полициски час“, рече Вучиќ на ТВ Пинк.

„Секако дека на луѓето им беше тешко постојано да седат дома, но тоа беше единствениот начин да ги сочуваме нашите родители, да ги сочуваме и помладите, и мислам дека во најголем дел успеавме“, рече српскиот претседател.

Тој претходно објасни дека на државата и било многу важно мислењето на здравствените експерти кога станува збор за борбата против ширењето на коронавирусот.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!