Загрижен граѓанин прашува: Што се случува во Стар Истевник?

На социјалните мрежи се појави објава од загрижен граѓанин од Делчево, каде прашува што се случува во селото Стар Истевник, каде како што објаснува и тој, останале само постари луѓе.

Од објавите на Љупчо Дон Пампас, може да се забележи како објаснува дека група непознати граѓани доаѓаат и остануваат одреден период во селото. Подоцна заминуваат.

После одреден период тие се враќаат, во истото село, но со друга локација. Притоа, на старото место оставаат ѓубре. Воедно, тие се движат во шума, во период кога е забрането секакво движење во шумата.

Во продолжение прочитајте ги објаснувањата на Фејсбук од страна на Љупчо.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!