Читај » СВЕТ » Од Евросонг со соопштение околу тоа дали ќе го одложат натпреварувањето

Од Евросонг со соопштение околу тоа дали ќе го одложат натпреварувањето

Европската радиодифузна унија (ЕБУ) попладнево издаде официјално соопштение во врска со подготовките за Евросонг, закажан за 12, 14 и 16 мај во Холандија.

ЕБУ внимателно ја следи состојбата во врска со ширењето на коронавирусот и се придржува до најновите совети и упатства од Светската здравствена организација и националните здравствени власти.

„Соработуваме тесно со холандските радиодифузери НПО, НОС и АВРОТРОС и градот Ротердам за да истражиме различни потенцијални сценарија за натпреварот за песна на Евровизија 2020 година. Сепак, има два месеци со три претстави во живо на 12, 14 и 16 мај и со брзо развивање на ситуацијата и во Холандија и во земјите учеснички, рано е да се донесат конечни одлуки“, велат од ЕБУ.

„Имајќи го ова предвид, ние продолжуваме да работиме заедно како тим за да се подготвиме за 65-то издание на Евросонг во Ротердам“, се вели во официјалното соопштение.

Коментари

коментари