сабота, 28 ноември, 2020

Кина покажа како се прави тоа, се справија со корна вирусот – испратија лекари во Италија

За борба против епидемијата „Ковид-19“, кинеската влада испрати тим од медицински експерти во Италија, заеднички формирани од Националната здравствена комисија на Кина и Црвениот крст на Кина.

Со порака „Ние ќе ви помогнеме да го победите“ кинески лекари заедно со 31 тон донација медицинска опрема и материјали треба да пристигнат во Рим, Италија.

Се очекуваат девет доктори – специјалисти за „Ковид-19“ специјализирани последниве месеци да пристигнат во Италија за да им помагаат на нивните италјански колеги.

Ова е хуманост во најтешките денови, цела планета против Ковид-19. Кинезите носат: 2 милиони маски, 20 илјади заштитни одела, 1.000 апарати за дишење и само една порака “Siamo con voi. Forza Italia” (Со вас сме!!!)

Коментари

коментари

error: Content is protected !!