недела, 25 септември, 2022

Ова било нејзиното последно пророштво, а потоа се случило чудо

Бугарската гатачка Вангелија Пандева Димитрова, баба Ванѓа позната е по своите пророштва но малку е познато што претскажала пред смртта, а се однесува на целото човештво.,

Гатачката која ослепела на 12 години живеела во бугарското село Рупите затоа што ова подрачје го сметала за извор на енергија.

Баба Ванѓа починала на 11 август 1996 година а пред смртта им оставила на генерациите кои доаѓаат важна порака.

Нејзините последни зборови биле: Ќе дојде време на чуда кога науката ќе направи големи откритија на полето на нематеријалното!

Точно во 9:20 часот кога видовитата баба Ванѓа го напуштила овој свет сказалките на часовникот на ѕидот од нејзината соба застанале.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!