Читај » МАКЕДОНИЈА » (ФОТО) Шехтански луѓето што маршираат вечерва ги нарече копита

(ФОТО) Шехтански луѓето што маршираат вечерва ги нарече копита

Претседателот на ТМРО, Ванчо Шехтански на својот Фејсбук профил го прокоментира денешниот „марш за правда“ организиран од страна на владејачката СДСМ.

-Антимакедонските копита, маршираат по Скопскиот асвалт,во чест на бришењето на Македонската држава, идентитет и народ,- напиша тој на Фејсбук.

Со ова адвокатот Шехтански отвори и силна дебата на социјалните мрежи, каде неколку луѓе го искритикуваа неговиот начин на изразување, особено употребата на зборот „копита“.

Коментари

коментари