Читај » СВЕТ » Има десет деца, откри како и започнува секој ден – станува во 3 часот наутро

Има десет деца, откри како и започнува секој ден – станува во 3 часот наутро

Има 41 година, а веќе е мајка на 10 деца. И покрај тоа, таа не се жали, напротив е среќна грижејќи се за сите нив. Станува збор за 41-годишната жена Таина Лициардо-Тоивола.

Таа со сопругот живее во Финска, а заедно одгледуваат десет деца, од кои најстарото има 20. години а најмладото – шест месеци.

„Мојот дена започнува нешто пред три часот наутро. Во тој период времето го поминувам во мир и тишина.

„Поголем дел од денот го поминувам во готвење и ги водам своите деца на активности. Некои свират инструменти, некои учат странски јазици“, додава таа, истакнувајќи дека клучот за успехот е паметното планирање.

Таин својата рутина ја споделува на социјалните мрежи, а пред нешто повеќе од една година, покажала како изгледа утро со нејзините деца. Ќе се согласите, доста нереално.

Коментари

коментари