(ФОТО) Македонија со закана кон Иран

На социјалните мрежи доста коментирана е изјавата на Дане Талески, советник за надворешна политика на премиерот и кандидат за амбасадор на Северна Македонија во НАТО.

„Иран да размисли кога го напаѓа стратешкиот партнер на с. Македонија“, е изјавата на Талески, кој меѓуредови посочува дека ние како идна земја во НАТО сме подеднакво нападнати како и САД.

„Иран треба добро да размисли како ќе се постави во оваа ситуација“, изјави за „Утрински брифинг“ на „Слободен Печат“ Дане Талески.

Тоа повлекува вклучување на членот 5 од Вашингтонскиот договор, кој што вели „еден за сите, сите за еден“, односно ако една членка на НАТО е нападната – нападнати се сите.

Твитер заедницата веќе се мајпати: „Ние ли ќе ја започнеме Третата светска војна“

Коментари

коментари

error: Content is protected !!