Во државата негде е 2020, а негде се слави и 2010 година? (ФОТО)

Социјалните мрежи се одлично место за брзо споделување на информации, не ретко тие може да бидат и класични дезинформации или пак да дојде до гаф од брзање, кој подоцна излегува крајно интересен.

Таков е случајот со интернет портал, кој веројатно при брзање, наместо да сподели информација за 2020 година (актуелната), тие пишуваат вест за 2010 година?!

Да, да. Се работи за грешка, не е вест од пред 10 години, барем не оваа. Станува збор за родено дете во новата, 2020-та година.

Сепак, кога ќе здогледате на прв поглед, делува крајно интересно, чудно и необично. Ало, која година сме – 2010 или 2020?

Коментари

коментари