Луѓето кои остануваат пријатели со поранешните партнери се психопати

Кога љубовната врска ќе дојде до крајот, природно е да помислиме дека сакаме да останеме пријатели со поранешните партнери

Меѓутоа со текот на времето, поголемиот број на луѓе сфаќаат дека ова не е пријателство во правата смисла на зборот и може да биде доста болно.

Истражувачите неодамна станаа прилично остри према сите кои дошле до фазата да сфатат дека вакво пријателство не постои. Дури и ги нарекоа психопати.

Испитаниците откриле 5 причини зошто одлучиле да бидат во пријателски односи со поранешните партнери.

Додека многу од нив рекле дека вообичаени причи како сентименталноста или фактот дека секогаш можат да потпрат на него, оние кои постигнаа високи резултати се темните страни, наведени се некои сосем други причини.

Тие говореле за извлекување некоја корист од партнерот, на пример сексуална и слични.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!