среда, 22 септември, 2021

Бебињата во Финска спијат во картонски кутии, причината ќе ве остави без збор

Добивање на кутија, наполнета со се што е потребно за првите денови од животот на бебето, е сон на секој родител, па во Финска, тој сон е реален.

Кога жената ќе се породи, таа автоматски добива кутија со се што е потребно за нејзиното бебе: душек, постелнина, бенкици, облека 9пижами, папучи, јакни) производи за бањање, пешкири, играчки и детски книги, како и многу други работи.

Најдоброто од се е тоа што ова е се бесплатно, не чини ништо. Родителите имаат избор да го прифатат пакето или чек од 140 евра, но повеќе од 90% од родителите го одбираат пакетот бидејќи процениле дека тоа е многу поволна варијанта.

Се им пристигнува на домашна адреса и тие не мораат да брзаат и да ги бараат работите за бебето. Исто така оваа кутија родителите ја користат и како креветче за бебето, речиси секо бебе во Финска спие во картонска кутија.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!