Како реагира фетусот на чадот од цигари

Погледнете како реагира фетусот на тутунски чад, поточно колку му пречи.

Истражителите користеле 4D скенер и ги споредиле реакциите на бебето на мајка пушач и мајка непушач.

Бебињата од втората група покажуваат интензивни движења со рацете и усните, а оние од првата група имале проблем со нервниот систем.

Резултатите покажуваат дека децата се под стрес и развојот на фетусот се одвива во тешки услови.

Фетусите од горна страна на сликата се наоѓаат во утроба на мајка непушач, а долните се загушуваат со чадот.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!