недела, 15 декември, 2019
Читај » МАКЕДОНИЈА » Денес започнува Европската недела на спортот

Денес започнува Европската недела на спортот

За оваа година, 2019 во план се следните настани, од кој ќе потенцирам каде би Ви била благодарна да се вклучите:

22.09.2019 година – Отварање на Европска недела на спортот на плоштад, игра во живо. Линк до настанот на ФБ https://www.facebook.com/events/640022986408658

23.09.2019 година – Велосипедтска трка во Крива паланка, линк до настанот на ФБ https://www.facebook.com/events/350884545622603/

24.09.2019 година – 3х3 Баскет на плоштад, линк до настанот на ФБ https://www.facebook.com/events/2667304759963512/

25.09.2019 година – Масовно скокање на јаже на плоштат каде што во 2018 имавме повеќе од 600 учесници, а оваа година се очекува бројката да се зголемии до 1000 учесници кои добиваат од наша страна, јаже, пакетче (маица, капа, беџ, и други подароци) и вода од нашиот спонзор. Сите се редиме и амбасадорите (Елена Бубало, Жарко Батич, и Даниел Трбогазов) ги водат сите учесници 45 минути во рекреативен настан. Линк до настанот https://www.facebook.com/events/339616810054549/

26.09.2019 година – Пријателски игри во општини, 11 низ државата

27.09.2019 година – Осветлиго Скопје, масовно качување до Водно (врвот) https://www.facebook.com/events/854676164931209/

28.09.2019 година – БидиАктивен Вечер во Борис Трајковски (надвор на паркингот) очекуваме над 4000 учесници, настанот започнува во 17 часот а трае до 22 часот. Има повеќе од 30 активности, главни настапи на бина, коцки со одредени агенди и слично. Линк, https://www.facebook.com/events/476945759776454/

29.09.2019 година – Фестивал во Дојран https://www.facebook.com/events/889251461407315/

Коментари

коментари