понеделник, 20 јануари, 2020
Читај » Без категорија » Работев во една болница, како медицинско лице – не верував дека ќе се случи тоа

Работев во една болница, како медицинско лице – не верував дека ќе се случи тоа

Работев во една болница, како медицинско лице. Бев на смена кога примивме повредени од тешка сообраќајна несреќа. Во автомобилот биле 2 момчиња и девојка (браќа и сестра).

Ги саниравме повредите, момчињата беа со полесни повреди, но девојката не се разбуди и беше во кома, 15 дена бев крај неа, се грижев, затоа што нејзините браќа ме замолија.

Конечно, едно утро дојдов на смена, отидов кај неа, зборував како нејзините браќа и родители чекаат, дека животот е пред неа и заминав. По неколку миниту дојде една колешка и ми кажа дека ме бара девојката од соба 15.

Кога влегов, имаше што да видам. Поубави очи немам видено во мојот живот. Ја отпуштија од болница и по некое време одлучив да ја побарам. Прво морав да барам дозвола од нејзините браќа и татко да излеземе, а потоа започна нашата бајка.

Коментари

коментари