Дурловски има мислење за герила акциите со „македонско“ – еве што порачува

Поранешниот директор на Македонска опера и балет, Игор Дурловски, го коментира враќањето на оригиналното име на културната установа пред и на објектот преку графити, откако пред два дена беше изваден зборот „македонска“ од натписот на неа.

Кога дојде време во Северџанистан, графит што содржи “македонско” да е герила акција а нас ни е као нормално, тогаш ние сме навистина за колективно лечење.

Пред неколку денови на Фејсбук тој објави и ги „поздрави“ колегите, за кои вели дека молчат. Еве што точно им напиша:

Коментари

коментари