четврток, 12 декември, 2019
Читај » МАКЕДОНИЈА » МКД: Јанева со два телефонски повика се спасила од приведување

МКД: Јанева со два телефонски повика се спасила од приведување

Основното јавно обвинителство и припадници на Министерството за внатрешни работи вчера имале налог за приведување на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева во зградата на СЈО, неофицијално дознава МКД.мк. Што се случило после во канцелариите на СЈО?

Според изборите на порталот МКД.мк, додека се вршел претресот по домовите на обвинетите, Јанева успеала да се јави на поранешен дипломатски претставник во Македонија, учесник во пржинските преговори.

Освен овој телефонски разговор, Јанева се слушнала и со висок претставник на македонските власти. Присутни на овој случај тврдат дека Јанева се заканила дека дел од снимките е депониран во странство.

По ова налогот бил заборавен, а официјалните информации потврдуваат дека мобилниот телефон на Катица Јанева е одземен.

Целата вест прочитајте ја на МКД.мк

Коментари

коментари