Еве кои се најдобрите години за кариера, среќа и љубов

Луѓето се најздрави на 30, најбогати на 47, а најубав е сексот на 32 години, покажуваат резултатите од новото истражување во Британија.

Во истражувањето учествувале 2000 мажии жени од Островот. Резултатите од него покажуваат дека луѓето се чувствуваат најсреќни на 39 години, а во најдобро здравје на 31 година.

Врв во кариерата просечниот Британец достигнува на 38-та година од животот. Други важни години од животот се 40-те.

Во 40-тата година се чувствува најсилно задоволство во љубовта, додека финансиската состојба е најповолна на 42 години. Само 3% од испитаниците признаваат дека сакаат науката да напредува така што да можат да си обезбедат вечен живот.

Во љубовта податоците покажуваат дека на 24 години паровите изневеруваат најмногу, а на 32 имаат најубав секс.

Коментари

коментари