понеделник, 18 јануари, 2021

Индиска „Малхотра” ќе гради фабрика во ТИРЗ „Скопје”

И покрај политичката неизвесноста дали ќе има предвремени парламентарни избори, по ратификацијата на Преспанскиот договор пристигна првата од четирите најавени големи странски инвестиции.

Индиска „Малхотра” ќе биде нов инвеститор во зоната Бунарџик. Компанија од автомобилската индустрија која на македонскиот пазар влегува во конзорциум со јапонска компанија.

Ќе произведуваат кабли за автомобилската индустрија, односно ќе ја произведуваат суровината за сите останати фабрики во Македонија кои прават кабли за оваа индустрија.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!