четврток, 12 декември, 2019
Читај » МАКЕДОНИЈА » Заев: Просечна плата од 500 евра во Македонија ќе има, државата ќе успее ако народот има пари

Заев: Просечна плата од 500 евра во Македонија ќе има, државата ќе успее ако народот има пари

Премиерот Зоран Заев денеска во Велес истакна дека странските компании можат да инвестираат во Македонија само доколку дадат соодветна плата на работниците.

„Тоа се случува во сите земји во Европа, ама мора да се работи.“

“Со разрешени бариери, пречки Македонија може да направи крупни чекори за развојот на економијата. Сега мора да работиме. Сите. И Владата, и Парламентот, и граѓаните и бизнимените. Прогресот ќе зависи само од нас.

-Железни опинци ќе облечам, просечна плата од 500 евра во Македонија ќе има. Државата ќе ја биде, само ако народот има пари, а во таа насока се фокусирани и владините политики“ рече Заев на денешната трибина во Велес.

Коментари

коментари