Богатството на Опра Винфи се проценува на три милијарди долари

Според магазинот „Форбс“ богатството на една од најпопуларните телевизиски водителки на сите времиња, Опра Винфри се проценува на неверојатни три милијарди долари.

Опра Винфри своето богаство го троши со купување на недвижнини низ светот, патување со сопствен приватен авион, одмори со своите пријатели и соработници, но и на инвестиции во здравствени и „велнес“ компании.

Таа исто така донира пари на голем број хуманитарни организации.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!