Читај » МАКЕДОНИЈА » Македонец од Канада даде 100.000 долари за „Бојкотирам“

Македонец од Канада даде 100.000 долари за „Бојкотирам“

Над 145.000 канадски долари досега се дадени како поддршка на кампањата за бојкот на референдумот, закажан за 30 септември годинава. Најголем дел од канадската донација, односно 100.000 долари е од бизнисменот Крсте Ивановски, објави Вечер.

Во организацијата на овој значаен настан учествуваа: Светскиот Македонски Конгрес од Канада, Организацијата Обединети Македонци од Канада, Македонското Меѓународно Движење за Човекови права со Седиште во Канада и македонското патриотско здружение од Канада Андон Лазов Јанев Ќосето

Коментари

коментари