Град Скопје реновира средни училишта во градот

Град Скопје ќе инвестира повеќе од 60 милиони денари за реконструкција на 19 средни училишта во градот. Г

радоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, одбслику ги следеше работите во средното училиште „Јосип Броз Тито“ од каде најави дека на училиштата вклучени во овој проект ќе им се реконструираат фасадите, подовите и тоалетите, а во училиштата каде ќе биде потребно ќе се реконструира и покривот.

Шилегов, меѓу другото, рече дека поставувањето на фасади со енергетска ефикасност ќе влијае на намалување на нивото на загадување на воздухот.

Коментари

коментари