вторник, 17 септември, 2019
Читај » МАКЕДОНИЈА » ВМРО-ДПМНЕ поднесува кривични пријави против власта предводена од Зоран Заев

ВМРО-ДПМНЕ поднесува кривични пријави против власта предводена од Зоран Заев

Најверојатно уште утре ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе два комплета од кривични пријави на креаторите и потписниците на Законот за употребата на јазиците и на Договорот со Грција за промена на името на Република Македонија. Ова вечерва го најави Александар Николовски, потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ во интервјуто за ТВ Алфа.

Најверојатно уште утре ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе два комплета од кривични пријави на креаторите и потписниците на Законот за употребата на јазиците и на Договорот со Грција за промена на името на Република Македонија. Ова вечерва го најави Александар Николовски, потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ во интервјуто за ТВ Алфа.

Коментари

коментари