вторник, 25 февруари, 2020
Читај » СВЕТ » КФОР загрижен поради инцидентите на Косово

КФОР загрижен поради инцидентите на Косово

Командантот на КФОР, Салваторе Кучи, разговарајќи со новинарите, изјави дека должноста на КФОР е да обезбеди сигурност на граѓаните во Косово, без оглед на нивната националност.

Тој посочи дека е загрижен за најновите инциденти во Косово, но дека КФОР работи на тоа тие да бидат спречени.

Куочи додаде дека од „поширока гледна точка“ ситуацијата во Косово е многу подобра отколку во 1999 година.

Коментари

коментари