вторник, 25 февруари, 2020
Читај » МАКЕДОНИЈА » Бошњаковски: Владата може да назначува национални координатори во областите во кои работи

Бошњаковски: Владата може да назначува национални координатори во областите во кои работи

Позицијата национален координатор постои и една од можностите кои ги има Владата е да назначува ваков вид функционери во областите во кои работи. Ова го истакна денеска портпаролот на Владата, Миле Бошњаковски, одговарајќи на новинарско прашање.

На последната владина седница Владата го именуваше гинекологот Гоце Чакаровски за национален координатор за здравство – со ова Чакаровски доби нова функција откако претходно беше тргнат од позицијата заменик министер за здравство во рамки на владината реконструкција.

Коментари

коментари