среда, 26 февруари, 2020
Читај » СВЕТ » Косово го ослободи Марко Ѓуриќ

Косово го ослободи Марко Ѓуриќ

Претседателот на Косово Хашим Тачи соопшти дека ослободен е Марко Ѓуриќ, кој е главен преговарач на Србија во разговорите со Косово, што се спроведуваат со посредство на ЕУ.

Според Тачи, полицијата го придружувала Ѓуриќ до граничен пункт меѓу Косово и Србија.

-Тој случај не треба да ја нарушува комуникацијата меѓу Косово и Србија, напорите за нормализација и помирувањето меѓу Косово и Србија, изјави Тачи.

Коментари

коментари