вторник, 25 февруари, 2020
Читај » СВЕТ » „Charlie Hebdo“ објави карикатура на изборите во Русија

„Charlie Hebdo“ објави карикатура на изборите во Русија

Карикатурата излезе во неделникот на 14 март.

Францускиот сатиричен неделник „Чарли Ебдо“ објави карикатура на претседателските избори во Русија. На него, Владимир Путин има кукла на раката.

Таа вели: „Моето име е Ксенија Собчак, кандидат против Путин на претседателските избори“.

Зад Путин, во неговата рака е друга кукла на човек со врзани раце и со врзани очи. Од неговите усни звучи: „Јас сум Алексеј Навални, единствениот демократ. Не гласајте!“

Коментари

коментари