Читај » МАКЕДОНИЈА » Ѓорге Иванов да прогласи вонредна состојба во Македонија, бараат од ТМРО

Ѓорге Иванов да прогласи вонредна состојба во Македонија, бараат од ТМРО

Претседателот на ТМРО, Ванчо Шехтански побара од претседателот на државата, Ѓорге Иванов да прогласни вонредна состојба, поради кршење на Уставот на РМ.

„Претседателот Иванов, веднаш да прогласи вонредна состојба, заради кршење на уставот на РМ, со носење закон кој го урива унитарниот карактер на Македонската држава“, напиша тој на Фејсбук.

Претседателот Иванов, веднаш да прогласи вонредна состојба, заради кршење на уставот на РМ, со носење закон кој го урива унитарниот карактер на Македонската држава.

Posted by Vanco Aleksandar Sehtanski on Wednesday, 14 March 2018

Коментари

коментари