четврток, 21 ноември, 2019
Читај » ЕКОНОМИЈА » Премиера на новите галакси: Samsung ги претстави паметните телефони Galaxy S9 и S9+

Премиера на новите галакси: Samsung ги претстави паметните телефони Galaxy S9 и S9+

Во Барселона, како дел од Меѓународниот мобилен конгрес, Samsung ги претстави нови паметни телефони Галакси S9 и S9+. На интернет веќе се дискутира за тоа по што новите Галакси се разликуваат од претходните верзии. Значи, на задните панели елементи се лоцирани вертикално, а скенерот на отпечатоци од прсти е ставен под модулот на камерата.

Дијагоналот на екранот S9 и S9+ изнесува 5,8 и 6,2 инчи, соодветно. Покрај тоа, интересот на јавноста беше привлечен од нова функција – креирање на персонализирана „селфи верзија“.

Паметните телефони Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9 Plus ќе се продаваат почнувајќи од 16 март по цена од 719,99 долари и 839,99 долари, соодветно. Прелиминарните нарачки се достапни од 2-ри март. Корисниците ќе можат да ги нарачаат своите нови телефони во неколку различни бои почнувајќи од Полноќно црна, Корално сино, Титанско сива и Јорговано виолетова.

Коментари

коментари