четврток, 12 декември, 2019
Читај » ЕКОНОМИЈА » Транспортерите и Фени постигнаа договор

Транспортерите и Фени постигнаа договор

Џи сол да им исплати на транспортерите од Фени 3,1 милион евра, со што ќе го покрие долгот кој претходниот сопственик на комбинатот, холандски Кунико го остави.

„Договоривме да ни исплатат 3.100.000 евра, но доколку не ги исплати Џи сол фирмата не им се дава, кој ќе исплати тој ќе ја добие фирмата“, вели Трајче Пеовски – претседател на Здружение на транспортери „Кипер“, Кавадарци

Транспортерите се задоволни од посредништвото на вицепремиерот. Според Пеовски, кај Анѓушев било договорено веќе од денеска да се бара начин како да се исплатат парите. Фени им должи на транспортерите, но преку фирмата нова логистик, која пак е еден од доверителите во стечајната постапка. Како ќе се изведе целата операција, ќе биде појасно по денешниот состанок на транспортерите и закупувачот на Фени.

Коментари

коментари