сабота, 28 ноември, 2020

Кина ја изрази својата намера да игра поактивна улога во развојот на Сирија

Кина ќе игра поактивна улога во повоениот развој и реконструкција на Сирија, зголемувајќи ја помошта за легитимната влада во Дамаск, рече кинескиот амбасадор во Сирија Ци Цјанцзин.

„Верувам дека дојде време да се фокусираат сите напори за развој и обнова на Сирија Според мое мислење, Кина ќе играат повеќе значајна улога во овој процес преку обезбедување на поголема помош за сирискиот народ и легитимна влада“, рече амбасадорот во интервју за Синхуа.

Според најновите податоци, Кина има направено неколку донации во здравствениот сектор во Сирија, од кои последниот беше во насока на развој на одделот за итни случаи во болницата Ал Мувасат во Дамаск.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!