понеделник, 18 јануари, 2021

ФОТО: Пред една година беше на смртна постела, денес освои медал на ЗОИ

Животот често знае да биде непредвидлив и лесно може од врвот да паднете на дното или сосема обратно, од дното да се искачите на самиот врв.

Неверојатна приказна ни доаѓа од Пјонгчанг, каде бронзениот медал го освои Марк Мекморис од Канада, иако пред само 11 месеци, се наоѓаше на смртна постела, откако имаше тешки повреди при пад на скијање.

По тогашниот удар во дрво, Мекморис подоцна раскажува дека речиси бил сигурен дека ќе умре, но лекарите и Бог не дозволиле да се случи тоа. После само 11 месеци, тој и донесе медал на својата земја.

Коментари

коментари

error: Content is protected !!