Трамп го блокираше објавувањето на извештајот од демократите за случајот на Руската Федерација

Претседателот на САД, Доналд Трамп, го блокираше објавувањето на извештајот од демократите за деталите на истрагата за наводно вмешување на Русија во американските избори. Ова е објавено од страна на агенцијата Блумберг.

Во писмото до членовите на Конгресната разузнавачка комисија на САД, правниот советник на претседателот Дон Мекген забележа дека објавувањето на документот е заканува за националната безбедност на земјата и нема да биде во интерес на органите на правдата.

Претходно, на 9 февруари, шефот на државата ја објави својата подготвеност да го објави документот во блиска иднина. Да потсетиме, на 5 февруари, специјалната комисија со мнозинство гласови одлучи за објавување на извештајот за мешањето на Русија во изборите во САД.

Коментари

коментари