ФОТО: Рајски глетки – Снегот повторно ја покри Сахара

Веќе втор пат оваа година, сосема неочекувано паѓа снег во алжирскиот град Аин Сефра, до кој веднаш се наоѓа најголемата пустина во светот Сахара.

По неверојатни 37 години, во Алжир за прв пат падна снег во 2016. година, а од тој момент до сега, уште три пат, што ги остава зачудени и познавачите во оваа област.

Инаку, на почетокот на јануари оваа година, снег падна и во јужниот дел на Мароко, каде пак немаше снег во последните 50 години, што дополнително им остава дилеми на аналитичарите.

Коментари

коментари