недела, 6 декември, 2020

ВИДЕО: Познат македонски фудбалер од Делчево трпи за леб и моли за помош

Венцислав Симоновски, позната македонска фудбалска легенда, денес трпи за леб. Човекот кој во 1987 година беше дел од шампионскиот тим на Вардар кој ја освои шампионската титула на тогашна Југолавија, сега заборавен од сите го тегли најтешкиот дел од својот живот, осамен, гладен и во мрак.

„Немам никакви приходи. Струјата ми е исклучена, четири години веќе. Вака, без услови, тешко е“, изјави Венцислав Симоновски.

Корка леб и помош Симоновски засега добива само од својата снаа која досега помош за него побарала од сите институции, но не ја добила од никаде:

„Бев секаде. од Социјалното ми велат дека не биле надлежни, кажа Стојана Симоновска“, снаа на Венцислав.

Продолжението погледнете го од регионалната телевизија ТВ Стар:

Коментари

коментари

error: Content is protected !!